Амбър Хърд е изправена пред нова съдебна битка

Амбър Хърд е изправена пред нова съдебна битка, но този път със застрахователна компания, с която има договор, предаде ДПА.

Фирмата “Ню Йорк марин енд дженерал иншурънс” иска съд в Калифорния да се произнесе дали трябва да плати по полица на актрисата, след като тя не успя да се защити и загуби делото за клевета, заведено от бившия й съпруг Джони Деп.

Сключеният през 2019 г. застрахователен документ осигурява на актрисата защита от понасяне на отговорност за сума до един милион щатски долара.

Компанията е на мнение, че няма задължения към актрисата и се позовава на калифорнийското законодателство в сферата на застраховането. Според цитирана в иска разпоредба “застрахователят не носи отговорност за загуба, причинена от умишленото действие на застрахования”.

“Ню Йорк марин енд дженерал иншурънс” посочва също, че “фактическите констатации на съдебните заседатели установяват… умишлени действия на Хърд”.

Говорител на актрисата не бе открит за коментар.

Това е най-новото правно предизвикателство за Амбър Хърд. Тя е изправена пред него малко повече от месец, след като приключи съдебната сага с бившия й съпруг Джони Деп.

През 2019 г. той заведе делото за обезщетение от 50 милиона щатски долара, след като актрисата написа статия във в. “Вашингтон пост”, в която се представи като обществена личност, жертва на домашно насилие – тема, широко застъпена в публикацията. В нея не се споменава името на Деп, но той е на мнение, че статията косвено го клевети.

Процесът, продължил шест седмици, изкара на показ подробности от личния живот на холивудските актьори. Хърд твърдеше, че е била обект на сексуално насилие от страна на Деп по време на брака им. Той категорично отрече.

Според решението на съдебните заседатели Джони Деп трябва да получи малко над 10 милиона щатски долара от бившата си жена.

Актрисата обяви, че планира да обжалва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *