https://paragraph21.com/

Перно Рикар за поредна година се застъпва за отговорната консумация на алкохол със своята кампания „Пий повече… вода“

Перно Рикар – един от водещите световни производители на вина и спиртни напитки, за поредна година промотира отговорната консумация на алкохол сред младежите. В рамките на глобалната си кампания„Пий повече… вода“ (Drink More... Water) Перно Рикар България се включи в Националното обучение на борда на ESN (Студентска мрежа Еразъм) с различни активности и дарение на близо 300 литра минерална вода. Целта на кампанията е младите хора да разберат за вредата от прекомерната употреба на алкохол и как тя поставя здравето им в риск, и осмисляйки това да се стремят към здравословен и балансиран стил на живот. Кампанията се заражда като част от инициативата Responsible Party и се провежда в партньорство с ESN (Студентска мрежа Еразъм).

Кампанията има за цел да достигне до т.нар. поколение Z чрез просто, въздействащо и универсално послание – „Пий повече вода“. Показвайки неприятното „лице“ на злоупотребата с алкохол и вредните последици, инициативата се базира на серия от снимки и видеа за това какво може да се случи, ако младите не подхождат отговорно към консумацията на алкохол. Иновативният подход в настоящото издание на кампанията бе присъствието на Party Squad – „парти отбор“, който проведе редица интерактивни обучителни игри с цел повишаване на информираността сред младите. Посланията се предаваха по метода peertopeer, което помогна за промени в поведението на участниците, които възприеха кампанията и продължиха да предават смисъла ѝ помежду си. На събитието присъстваха повече от 100 ръководители на студентски общности Еразъм от цял свят, които ще отнесат посланието на отговорната кампания в родните си страни.

В деня на откриването на конференцията по повод Националното обучение на Борда, Предраг Амиджич – управител на Перно Рикар България и управляващ директор на Перно Рикар Балкани направи официално обръщение към студентите, призовавайки  ги да припознаят каузата като своя.

В първата вечер на 3-дневната конференция в Бургас се проведе традиционното Responsible Party. Там представители на Перно Рикар България, заедно с обучени доброволци от ESN проведоха състезателен куиз с въпроси в тематиката на отговорната консумация на алкохол. С помощта на симулационни очила участниците имаха възможността да тестват бързината на реакциите си, както и изпълнението на ежедневни задачи под влиянието на от 0,8 до 1,5 промила алкохол. Интерактивните тестове събудиха любопитството у младежите, които активно се включиха в игрите и разпространяваха посланието „Пий повече вода“ в социалните медии, споделяйки интересни моменти от събитието.  

Промотирайки разбирането, че партита ще са още по-хубави, ако им се наслаждаваме отговорно, програмата Responsible Party се провежда на терен и дигитално и от създаването си  през 2009 г. е достигнала до над 470 100 младежи в повече 33 държави, а дигиталната кампания Drink MoreWater е пренесла посланията до над 144 милиона души от 3 континента. Научната и независима оценка на нейната ефективност говори сама по себе си – 88% от анкетираните я смятат за полезна, 61,4% споделят, че ги е накарала да променят навиците си, свързани с употребата на алкохол, а 74,5% – че популяризирането на водата и посланията за отговорна консумация са полезни.

Pernod Ricard се ангажира да достигне 1 милион млади хора чрез програмата до 2030 г. Компанията има дългогодишен и дългосрочен ангажимент да покаже на младите, че могат да се веселят и да запазят магията на общуването си, като консумарат отговорно, а с тази кампания демонстрира, че винаги надгражда постигнатото, стремейки се всеки път да прави крачка напред.

За Pernod Ricard

Перно Рикар е световният No2 производител на вина и спиртни напитки с консолидирани продажби в размер на 8,824 милиона евро през финансовата 2021 година. Групата, която притежава 16 от „Топ 100“ марки спиртни напитки, може да се похвали с едно от най-престижните и разнообразни портфолиа в бранша с над 240 първокласни марки, разпространени на повече от 160 пазара по целия свят. Портфолиото на Перно Рикар включва водка Absolut, пастис Ricard, шотландско уиски Ballantine’s, Chivas Regal, Royal Salute и The Glenlivet, ирландско уиски Jameson, коняк Martell, ром Havana Club, джин Beefeater, ликьор Malibu, шампанско Mumm и Perrier-Jouët, вина Jacob’s Creek, New Zealand Wines, Campo Viejo, Mumm Sparkling и Kenwood. Стратегията на Перно Рикар се фокусира върху инвестирането в дългосрочен и устойчив растеж, като Групата остава вярна на своите основополагащи ценности: предприемачески дух, взаимно доверие и силно чувство за етика. Децентрализираната организация на Групата дава възможност на 18 500 служители да бъдат посланици на нейната визия за „Créateurs de Convivialité“. Насоките за устойчивост и социална отговорност на Перно Рикар 2030 „Good Times from a Good Place“ са интегрирани във всички нейни дейности – от зърното до бутилката. Групата е призната за участник със статут LEAD в Глобалния договор на ООН за приноса си към Целите на ООН за устойчиво развитие. Перно Рикар е регистрирана в Euronext (icker: RI; ISIN Code: FR0000120693) и е част от индексите CAC 40 и Eurostoxx 50.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *