Вили Кожухарова с престижен “Икар” за каучук-акробатика

“Мис Кобрита” прослави с таланта си България в цял свят 


Легендарната жена-каучук Вили Кожухарова, която прослави с уникалните си акробатични възможности България по света, получи заслужено признание от Гилдията на атракционните и сценични изкуства и Гилдията за  вариететно изкуство, които я номинираха за престижните награди “Икар”  за постижения в областта на каучук акробатиката. 

Вътрешните номинации бяха направени снощи в столичния театър “Вариете”, а сред гостите на церемонията бяха  председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев, ръководството на гилдията за вариететно изкуство Валери Моцев, царят на фокусите Астор, учениците на Вили Кожухарова, режисьорката Мая Бранкова, управляващите съдружници на ВИП Комюникейшън Патриция Кирилова и Дончо Георгиев, звездите от театър Вариете, които също бяха номинирани, фокусникът Йордан Янев – Зайн и други. 
Вили Кожухарова неотдавна се подложи на две много сложни операции за смяна на тазобедрени стави. И въпреки че след подобни интервенции възстановителния период не е никак кратък, Мис Кобрита отново е в познатата си форма отпреди години.
„Това вече го правя и с изкуствените стави”, призна Кожухарова, която не е просто жената каучук, а e и една от най-пластичните българки, покорила не само българската, но и много от европейските сцени.
Припомняме, че дълги години тя е № 1 във вариететата. В Германия я познават като Мис Кобрита, в Швеция като Мис България, а в цяла Европа Вили е най-известната жена каучук. Може да се побере в кутия с размери 49 на 49 на 44 сантиметра.Снимки: ХАЙЛАЙФ 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *