Какви са ползите от канелата

Канелата има своите в действителност потребни и позитивни резултати върху здравето. Системен отчет от 2020 година, обхващащ данните от няколко изследвания, демонстрира, че канелата може да помогне и в контрола на кръвното налягане. Изследването е извършено върху 641 души и открива, че канелата или по-точно едно от дейните й съединения – цинамалдехид, има свойството да уголемява кръвоносните съдове, което намалява кръвното налягане, написа Critical Reviews in Food Science and Nutrition, представен от healthdigest.com.

Най-значими резултати са следени при постоянен всекидневен банкет на 2 грама канела в протежение на 12 седмици.Проучванията демонстрират, че канелата способства и в намаляването на телесното тегло и показателя на телесната маса, като намалява общото количество мастна тъкан в тялото. Може да подкрепи и намаляването на обиколката на талията, което е значително за контрола на диабета и затлъстяването.Ползите за здравето от канелата сигурно са доста. Те се дължат на прелестните й питателни качества. Не единствено усетът и мирисът на канелата заслужават внимание.

Тя е отлично допълнение към сладкиши, печива, питиета и други ястия. Но в нея се съдържат и голям брой дейни субстанции, които придават противовъзпалителни, антиоксидантни, противоракови и антидиабетни свойства на канелата.Канелата съдържа дейни субстанции и етерични масла, канелен алдехид, канелена киселина, цинамалдехид, които имат редица лечебни свойства, играещи основна функция в предварителната защита и облекчаването на редица положения и болести.Включвайте канелата в ежедневното си меню за повече здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *