Как да ядем паста, без да пълнеем

Австралийският диетолог Сузи Бъръл посочи няколко начина да ядете паста без вреда за фигурата ви и описа алтернативни видове макаронени ястия, пише Дейли Мейл.

Бъръл обясни, че няколко чаши варени макарони съдържат почти всички дневни въглехидрати, необходими за човек със заседнал начин на живот. Тя добави, че самата паста не застрашава фигурата, въпросът е в няколко нюанса.

Първо, както отбеляза Бъръл, именно сосовете и гарнитурите, с които се сервира пастата, я правят висококалорична. Много сосове са с високо съдържание на мазнини, като пестото. Именно комбинацията от мазнини и въглехидрати кара човека, който ги яде, да дебелее.

Друга важна подробност според експертката е, че в Италия, родината на пастата, тя се сервира на малки порции и затова италианците не пълнеят. В много други страни, особено в Австралия, порциите са твърде големи, така че хората преяждат и в резултат на това напълняват.

За да останете във форма, Бъръл препоръчва да изберете пълнозърнести тестени изделия или зеленчукови алтернативи на популярните гарнитура и да следите размера на порциите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *