2,3 млн. души подписаха петиция за премахването на Амбър Хърд от “Аквамен 2”

Феновете на DC отново протестират срещу участието на Амбър Хърд в предстоящото продължение на “Аквамен”.

Работата по “Аквамен и изгубеното кралство” в момента е в разгара си и е на път да излезе през 2023 г. Режисьорът Джеймс Уан се завръща на борда заедно с Джейсън Момоа в ролята на титулярния супергерой и Хърд в ролята на Мера.

Петицията за отстраняването на Хърд от проекта обаче вече е събрала 2,3 милиона подписа след продължаващата и широко разгласена съдебна битка между Хърд и бившия ѝ съпруг Джони Деп.

Деп е завел дело за клевета срещу Хърд на стойност 50 млн. долара, като твърди, че обвиненията в злоупотреба срещу него, които тя отправи през 2018 г., са клеветнически. По време на ожесточената съдебна битка и от двете страни се появиха притеснителни обвинения във физическо и емоционално насилие, което накара мнозина да призоват Warner Bros. и DC да намалят или поне да редуцират ролята на Хърд в предстоящия филм.

Струва си да се отбележи, че Деп е загубил работата си в резултат на обвиненията в злоупотреба. Най-вече той беше заменен в ролята на злия магьосник Гринделвалд в поредицата за Хари Потър “Фантастични животни”, като Мадс Микелсен пое ролята в тазгодишния филм “Тайните на Дъмбълдор”.

“Мъжете са жертви на домашно насилие, също като жените. Това трябва да се признае и да се предприемат действия”, се казва в петицията, която има вече над 2 341 944 подписа.

Малко вероятно е от тази петиция наистина да произлезе нещо, но е ясно, че нарастващото недоволство от ролята на Хърд в “Аквамен и изгубеното кралство” става все по-трудно за Warner Bros. да го игнорира

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *