Кралица Елизабет II нанесе голям удар на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл

Кралица Елизабет II нанесе голям удар на принц Хари, съпругата му Меган Маркъл и сина си принц Андрю като им забрани да се появяват на балкона на Бъкингамския дворец по време на честванията на нейния платинен юбилей следващия месец.

Британският монарх реши на знаковата церемония да присъстват само кралски особи, които изпълняват обществени задължения. Решението е взето „след внимателно обмисляне”, съобщиха от Бъкингамския дворец, цитирани от „Дейли Мейл”.

„Кралицата реши, че на тазгодишната церемония по преминаването на знамената присъствието на балкона на 2 юни ще бъде ограничено до Нейно Величество и тези членове на кралското семейство, които с момента имат официални публични задължения от името на кралицата”, каза говорител на двореца.

Символичната забрана ще бъде възприета като отхвърляне на Меган и Хари, които изоставиха монархията в името на новия си живот и отидоха в Щатите преди две години, и на принц Андрю, който е в немилост в кралското семейство заради делото за сексуално посегателство. Той е обвинен, че е дал 12 млн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *