В новата си колекция “Chanel” заложи на зимното цвете камелия

Гигантска камелия в средата на подиума и изобилие от това зимно цвете, “цъфнало” върху обувки, джобове или копчета, присъстваха в дефилето на модна къща “Chenel” в последния ден от Седмицата на модата в Париж, съобщават чуждеестранните медии.

Камелията е нещо повече от тема, тя е вечният символ на къщата. Действа ми успокояващо и познато. Харесвам нейните мекота и сила“, казва артистичният директор на бранда Виржини Виар в бележките към дефилето, състояло се безпроблемно във времената изложбена зала “Гран пале”, въпреки призивите за стачка срещу пенсионна реформа във Франция.

В края на ревюто дизайнерката излезе с черен пуловер с камелии на ръкавите.

Темата нямаше как да бъде пропусната, тъй като тоалетите бяха осеяни с тези цветя, независимо дали избродирани в изобилие или под формата на по-дискретни щампи. В черно камелията се откроява върху вълнообразна руса коса.

Декорът е семпъл, но същевременно шикозен, с бяла камелия насред черното пространство, която постепенно става розова, а след това – червена.

Костюмите с бермуди и белите чорапогащи са други повтарящи се елементи в колекцията прет-а-порте на “Chanel” за сезона есен-зима, издържана основно в черно и бяло, с нотки на розово и бордо, и по-необичайното каки.

Идеята за движение и полюшване предават воланите и асиметрията на рокли, сака и поли.

Луксозната марка също не устоя на изкушението на балаклавата, модерен аксесоар, на който се поддадоха няколко класически и авангардни марки, предава БТА. Тук тя е в плен на перли – смела реинтерпретация на друг символ на модната къща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *