Д-р Мазнейков и Уни Хоспитал се включват в кампанията на футболната звезда Стилиян Петров

Д-р Мазнейков и Уни Хоспитал се включват в кампанията на футболната звезда Стилиян ПетровТоп лекари осигуриха билети за “Мача на надеждата” за онкоболни пациенти
  Медицински светила, начело с д-р Христо Мазнейков и панагюрската болница Уни Хоспитал, дават подкрепата си за благотворителния мач на звездите, организиран от футболната легенда Стилиян Петров на 6 септември на националния стадион “Васил Левски” в София.

Собственикът на столичната МБАЛ „Света София“ д-р  Мазнейков зарадва онкоболните си пациенти, които получиха билети за благотворителния мач, съобщава ВИП Комюникейшън, част от международната платформа GLOBAL LEADERS.
Един от водещите лекари у нас – д-р Мазнейков, е поверил организацията на благородната проява  на онкоболния организатор на СПА Номинациите Николай Диковски, който от няколко месеца лекува тежкото заболяване.  „Д-р Мазнейков  ще осигури присъствието на поне 10 души от отделението по медицинска онкология в МБАЛ „Света София“. По този начин те ще имат възможност, въпреки тежката ситуация, в която са изпаднали, да усетят лъч надежда и да почувстват подкрепата на хората, които им подават ръка в тежката битка“, каза Ники Диковски. 
Ръководството на  УНИ ХОСПИТАЛ- Панагюрище също подкрепи инициативата и закупи  билети за пациентите си. Благотворителната кампания е подкрепена също от Фондация ЖИВОТ с РАК, както и от известната коафьорка Вили Боршукова, която също пребори рака преди години.Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров, който пребори тежка форма на левкемия, е основен организатор на  “Мача на Надеждата”, в който ще участват титаните на българския и световния футбол. Събраните средства ще помогнат за лечение на онкологичните заболявания в България, като те ще бъдат дарени на болници в страната и на хора, които се борят с тежката диагноза. Над  40 000 души се очаква да напълнят националния стадион в Деня на Съединението, съобщават още организаторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *