Песни на Тейлър Суифт, Дрейк и други звезди започнаха да изчезват от TikTok

TikTok вече изглежда различно, след като започна изтеглянето на музиката на “Universal Music Group”, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В началото на седмицата “Universal” обяви, че след като изтече лицензионното им споразумение в сряда, вече няма да разрешава тяхна музика да се разпространява от приложението. “Universal” представлява изпълнители от ранга на Тейлър Суифт, Бед Бъни, Дрейк.

Изтеглянето на музиката, свързана с “Universal”, вече започна и много популярни песни изчезнаха от библиотеката на платформата, потвърдиха от TikTok пред Асошиейтед прес.

Потребителите вече нямат достъп до песните на Ариана Гранде, Джъстин Тимбърлейк, Били Айлиш и много други. Те няма да могат да ги добавят към ново съдържание, а предишни видеа с песни на “Universal” ще изчезнат. Засега не се знае дали ще бъдат без звук или ще бъдат изтрити. Това зависи от TikTok. Самите изпълнители също няма да могат да пускат песните си към “Universal” в TikTok. Процесът по заглушаване и изтриване ще отнеме няколко дни.

В писмо от вторник, адресирано до изпълнителите и авторите на песни, музикалният гигант уточни, че не постига споразумение с TikTok по три въпроса: “подходящо обезщетение за изпълнителите и автори на песни, защита на творците от вредните ефекти на изкуствения интелект и онлайн безопасност за потребителите на TikTok”.

TikTok плаща на изпълнителите и авторите много по-малко, отколкото другите големи социални платформи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *